Τι να δείτε - Σουίτες Anassa στη Νάξο, στη Χώρα
Κράτηση Τώρα!
Αναζήτηση

Τι να δείτε

Καθώς η ιστορία της Νάξου διαρκεί ήδη από την αρχαιότητα και συνεχίστηκε δυναμικά σε όλα τα Μεσαιωνικά χρόνια, το νησί διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Πολύ γνωστό μνημείο και ίσως το σύμβολο του νησιού είναι η Πορτάρα, μια μαρμάρινη πύλη που έχει απομείνει από αρχαίο ναό κοντά στο λιμάνι της Χώρας. Επίσης, μην χάσετε μια βόλτα στο Κάστρο (Παλιά Πόλη) της Νάξου, μια Μεσαιωνική συνοικία με πλακόστρωτα δρομάκια και όμορφα αρχοντικά. Σήμερα τα περισσότερα από αυτά τα αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε μαγαζάκια, εστιατόρια και τουριστικά καταλύματα.

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα θα βρείτε επίσης και έξω από τη Χώρα, όπως το Μοναστήρι της Παναγιάς της Δροσιανής, ο αρχαίος ναός της Δήμητρας κοντά στο χωριό Σαγκρί και δυο αγάλματα Κούρων. Πρόκειται για δυο μεγάλα αγάλματα ανδρών τα οποία κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα σαν στηρίγματα σε οροφές ναών. Σήμερα βρίσκονται στο σημείο που ανακαλύφθηκαν, το ένα έξω από το χωριό Μέλανες και το άλλο στον Απόλλωνα.

 Δείτε επίσης...

Κοντινότερες παραλίες

Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου βρίσκονται στο δυτικό μέρος του νησιού, αρχίζοντας από τον Άγιο Γεώργιο και προχωρώντας νότια μέχρι το Αλικό και το Πυργάκι.

Φαγητό & Ποτό

Η Πόλη της Νάξου (ή αλλιώς Χώρα) αποτελεί ουσιαστικά το κέντρο του νησιού.

Τι να κάνετε

Εκτός από κολύμπι σε φανταστικές παραλίες, η Νάξος είναι επίσης ιδανική για πολλά άλλα αθλήματα.